اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر

    ویژگی خاص افراد دچار این اختلال اهمال کاری تعمدی، مقاومت نسبت به مراجع قدرت، اهل جر و بحث بودن، اعتراض کردن و کارشکنی است. آنها تقریبا غیرممکن است که کارها را به موقع تحویل دهند و انجام ندادن آنها را اغلب به عوامل بیرونی نسبت می دهند.بنابراین فراموش کاری، درخواست های غیرمنطقی، انتظارات غیرواقع بینانه مراجع قدرت یا حتی منصف نبودن دیگران در تنظیم فرجه زمانی را بهانه می کنند. آنها ممکن است در جستجوی همکاری دیگران باشند اما به علت دوسوگرایی شدید هر نوع همکاری را رد و تخریب …

بیشتر . . .

اختلال شخصیت اجتنابی

  بیشتر مردم برای کاهش اضطراب یا در مواجهه با موقعیت ها و یا انتخاب های دشوار زندگی دست به اجتناب می زنند.این اختلال با اجتناب هیجانی و شناختی فراگیری مشخص می شود که حتی با وجود اینکه اهداف و آرزوهای فرد در اثر این اجتناب ها بی نتیجه می مانند باز هم ادامه دارد. این افراد تمایل به جلب محبت، پذیرش و برقراری رابطه دوستانه با دیگران دارند.اغلب دوستان کمی داشته و از صمیمیت اندکی با دیگران برخوردارند. تنهایی و اندوه و اضطراب مکرر آنها در روابط بین فردی با ترس …

بیشتر . . .

اختلال شخصیت وابسته

    ویژگی اصلی این اختلال نیاز مفرط به مورد مراقبت قرار گرفتن است که منجر به رفتارهای سلطه پذیر و چسبنده و ترس از جدایی می شود.آنها تمایلی به گرفتن تصمیم های روزمره ندارند مگر به توصیه دیگران. آنها در شروع پروژه ها و انجام کارها به تنهایی مشکل دارند و هنگامی که تنها هستند چنان احساس ناراحتی می کنند که دست به هرکاری می زنند تا با دیگران همراه شوند.این افراد در پاسخ به عدم تایید یا فاصله گرفتن دیگران، احساس درماندگی و تباهی کرده و ترس از رهاشدگی ذهن …

بیشتر . . .

اختلال شخصیت خودشیفته

      اصطلاح خودشیفته یا نارسیسم ریشه در یک اسطوره یونان باستان در مورد نارسیوس دارد. افراد خودشیفته دیدگاه مبالغه آمیزی در مورد برتری و خاص بودن خودشان دارند.با این وجود خودشیفتگی به جای اعتماد به نفس بالا، انعکاسی از اشتغال ذهنی به خود در قالب خود بزرگ سازی است.این افراد از نظر جستجو برای دستیابی به مقام و منزلت خیلی فعال و رقابت کننده هستند.برای آنها مقام یا منزلت به عنوان نشانه ای از میزان ارزشمندی شخصی محسوب می شود. افراد خودشیفته نسبت به جایگاه اجتماعی خود احساس غرور می …

بیشتر . . .

اختلال شخصیت نمایشی

  این اختلال با هیجان پذیری و توجه طلبی مفرط مشخص می شود.این افراد در مورد جذابیت جسمی خود نگران هستند، اغلب اغواگرند و در صورتی که در کانون توجه قرار بگیرند احساس راحتی می کنند.احساسات آنها اغراق آمیز، بی ثبات و سطحی است.رفتار آنها عمدتا واکنشی و شدید است.از نظر هیجانی تهییج پذیر و تحریک طلب هستند و اغلب به محرک های کوچک با فوران های خشم نامعقول پاسخ می دهند. روابط بین فردی آنها پرتلاطم بوده و با نارضایتی همراه است و معمولا نسبت به اضطراب جدایی آسیب پذیر هستند.آنها …

بیشتر . . .

اختلال شخصیت مرزی

  اختلال شخصیت مرزی اختلال نسبتا شایعی است که با بی ثباتی چشمگیری مشخص می شود که بسیاری از جنبه های کارکرد فرد در حوزه های روابط بین فردی و عواطف و رفتار را در بر میگیرد. این اختلال و هزینه های اجتماعی زیاد آن قابل قیاس با اسکیزوفرنی است.این اختلال با خطر خودکشی بالایی همراه است و باعث تخریب قابل ملاحظه ای در زندگی فرد می شود.بسیاری از افراد دچار این اختلال باهوش و با استعداد هستند اما این اختلال مانع رشد آنها می شود.بسیاری از آنها مشکلات زیادی در اتمام …

بیشتر . . .

اختلال شخصیت ضداجتماعی

        افراد مبتلا به این اختلال سابقه ای از اختلال سلوک در جوانی دارند و هم الگویی از بی مسئولیتی شدید و رفتارهای تهدید کننده از لحاظ اجتماعی که تا بزرگسالی ادامه می یابد. این افراد ممکن است در یک زندان یا موسسه اصلاحی زندانی، یا در یک بیمارستان روانپزشکی بستری باشند.همچنین ممکن است به صورت سرپایی به کلینیک های خصوصی یا بالینی مراجعه کنند.اغلب انگیزه آنها منابع بیرونی یا فشارهای افراد دیگری برای تغییر آنهاست. اختلال شخصیت ضداجتماعی از لحاظ اجتماعی موجب مشکلات بغرنجی می شود زیرا این …

بیشتر . . .

اختلال شخصیت اسکیزوئید

        مهم ترین ویژگی افراد دارای اختلال اسکیزوئید فقدان روابط بین فردی و بی تفاوتی نسبت به این روابط است.در این افراد الگوی فراگیری از دل گسستگی در تمامی موقعیت های ارتباط اجتماعی وجود دارد.اغلب این افراد کناره گیر و منزوی معرفی می شوند و سعی می کنند ارتباط کمی با دیگران داشته باشند و از تماس هایی که برقرار می کنند فارغ از اینکه چقدر در کانون تمرکز باشند یا خیلی کم رضایت داشته یا اصلا رضایت ندارند.بیشتر وقت این افراد به تنهایی می گذرد و از هرگونه …

بیشتر . . .

اختلال شخصیت پارانویید

اختلال شخصیت پارانویید افراد دارای شخصیت پارانویید با تمایل مستمر و غیرواقع بینانه ای در تعبیر نیات و رفتار دیگران به صورت تحقیرکننده یا تهدید آمیز مشخص می شوند اما این افراد نشانه های روان پریشی پایداری مانند هذیان و توهم را ندارند. این اختلال اغلب از همان آغاز درمان آشکار نیست و به سادگی نادیده گرفته می شود.این اختلال ریشه در کمبود اساسی اعتمادی دارد که از بدرفتاری والدین و فقدان عشق مستمر آنها ناشی می شود.در چنین شرایطی کودک می آموزد که انتظار رفتارهای آزار دهنده را از سوی دیگران …

بیشتر . . .